Opname studentenbijeenkomst Nieuwe huisvesting op Blackboard

Afbeelding met vraagtekens

Op maandag 15 februari vond er voor alle studenten van Diergeneeskunde een informatieve bijeenkomst plaats over de nieuwe huisvesting van Diergeneeskunde. De interesse en opkomst was groot, er waren rond de 200 mensen aanwezig in de Teams-meeting. Kim Hopman, student-assesor, leidde de bijeenkomst.

Faculteitsdirecteur Geert Tillemans praatte de studenten bij over de stand van zaken, de reden van de nieuwbouw en de ambities van de Faculteit Diergeneeskunde rondom de nieuwe huisvesting. Na zijn presentatie was er ruimte voor vragen. Een vraag die ontzettend veel duimpjes ontving in de chat ging over de ruimte die er in de nieuwsbouw straks nog is voor studiefaciliteiten (studieplekken, kantine en het studielandschap) en studieverenigingen. Geert gaf aan dat de wens is om in de nieuwbouw ruimtes zo efficiënt mogelijk te benutten en leegstand te voorkomen. Tegelijkertijd is er de wens om goede onderwijsvoorzieningen en ontmoetingsruimtes die maken dat mensen elkaar weten te vinden, juist wel te faciliteren. Hoe dit precies in de nieuwbouw vorm wordt gegeven is nu nog niet bekend.

Andere vragen gingen over de toekomst van de landbouwhuisdieren kliniek, de toekomstige huisvesting van verschillende dierensoorten en de gevolgen hiervan voor de landbouwhuisdieren master. Benieuwd naar de antwoorden? Kijk de opname op Blackboard terug. 

Na Geert was het de beurt aan Kirsten Reijneveld, projectmanager nieuwbouw. Zij nam ons mee door de verschillende fases die horen bij een complex huisvestingsproces als dit. Op dit moment zit het nieuwbouwproject nog in de ‘initiatief fase’, waarbij de aandacht vooral gericht is op visievorming (hoe studeren en werken we in de faculteit in 2030?). Een van de vragen vraag die aan Kirsten werd gesteld was de vraag of studieverenigingen in de nieuwbouw straks ook nog mogelijkheden hebben om het hele jaar door uiteenlopende activiteiten te organiseren. Ook Kirsten benadrukt dat één van de ambities van het Integraal Huisvestingsprogramma (IHP) het faciliteren van ontmoeting en uitwisselen van kennis is. Studenten worden van harte uitgenodigd om mee te praten en denken over de nieuwbouw. Je kunt bij Kim Hopman (student-assessor) en Krijn Reijalt (voorzitter DSK) terecht met je ideeën. Benieuwd naar de overige vragen en antwoorden? Kijk de opname op Blackboard terug. 

Waar vind ik de opname terug?

Een link naar de opname is terug te vinden op Blackboard. Je vindt hem in de Community DGK Interne Studentencommunicatie in de contentfolder Onderwijs in transitie.

Vragen?

Heb je  vragen, dan kun je deze stellen via het mailadres: huisvesting.dgk@uu.nl.