Opening van het Academisch Jaar 2022-2023

De jaarlijkse viering van de Opening van het Academisch Jaar van de Universiteit Utrecht vindt plaats op 5 september 2022.

De ceremonie is live te volgen via YouTube:

Thema: sociale veiligheid

Het thema dit jaar is sociale veiligheid. Keynote speaker is organisatiepsycholoog en universiteitshoogleraar Naomi Ellemers. Zij is voorzitter van de Commissie Ongewenst Gedrag van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) die binnenkort rapporteert.
Tijdens de Opening van het Academisch Jaar zal ze resultaten van haar onderzoek presenteren en laten zien hoe iedereen in de universiteit een bijdrage kan leveren aan het bevorderen van sociale veiligheid. Tijdens de viering zal ook collegevoorzitter Anton Pijpers ingaan op het thema en zullen studenten en medewerkers reageren op de lezing van Naomi Ellemers.

Livestream vanuit de Domkerk

Het evenement zal in hybride vorm worden gehouden. Dit betekent dat een aantal gasten in de Domkerk aanwezig zal zijn, en dat het mogelijk zal zijn om de ceremonie live te volgen via de livestream.

Ga naar deze pagina voor meer informatie en om je aan te melden voor aanwezigheid in de Domkerk.