9 december 2019

Op weg naar een nieuw strategisch plan

Ken jij het universitaire strategisch plan? Hierin staan de strategie van de universiteit, bijbehorende ambities en de aanpak op hoofdlijnen. Of je nou een heavy user bent die het plan regelmatig erbij pakt, of je hebt je nog nooit in verdiept, dit is je kans om een bijdrage te leveren aan het nieuwe plan – en daarmee aan de toekomst van onze universiteit. Het huidige plan loopt tot en met 2020 en we werken nu toe naar een update van het strategisch plan. Laat jij je horen?

Blik naar de toekomst

Annetje Ottow, vicevoorzitter van het College van Bestuur: “Met het nieuwe strategisch plan bouwen we voort op een stevige basis. Er is de afgelopen jaren veel bereikt, bijvoorbeeld op het gebied van onderwijsinnovatie en multidisciplinaire samenwerking. Tegelijkertijd kijken we met een frisse blik en met nieuwe inzichten naar de toekomst. Ik nodig je van harte uit om mee te denken. Alle studenten en medewerkers dragen bij aan het verwezenlijken van onze doelstellingen. Daarom zijn jouw vragen, bevindingen en bijdragen van groot belang voor het nieuwe strategisch plan.”

Zes thema’s

Vanuit zes thema’s verkennen we wat we in de toekomst verder nodig hebben: fostering talent, academic community, university & society, global university, multidisciplinarity en digital university. Aspecten zoals diversiteit, duurzaamheid en open science lopen dwars door deze thema’s heen.

Binnenkort lees je meer over deze thema’s.

Wat gebeurt wanneer en hoe praat ik mee?

De afgelopen maanden zijn benut voor het maken van een trendanalyse. Op dit moment worden de thema’s verder verkend door divers samengestelde groepen van medewerkers en studenten. In het nieuwe jaar kan je meepraten over de ambities en de manier om deze te verwezenlijken. Het plan is gereed rond de zomer van 2020.

Bekijk hoe het plan tot stand komt, welke rol je daarin kunt hebben en waar we op voortbouwen