Ontmoet, verbind en deel tijdens de Sharing Days!

Van 5 t/m 10 juni 2023 vinden de Sharing Days plaats. Een week vol bijzondere activiteiten op inspirerende plekken. We delen met elkaar wat er allemaal op de universiteit gebeurt en mogelijk is. 

De Sharing Days staan in het teken van ontmoeten, verbinden en delen. Want werken aan een betere wereld voor morgen doen we niet alleen. Daar hebben we de universitaire gemeenschap hard bij nodig! Gedurende de week is er speciale aandacht voor het Noodfonds voor studenten in acute nood.

Greep uit het programma

Hoewel je overal van harte welkom bent, vragen we je aandacht voor drie evenementen die speciaal voor studenten zijn.

Dinsdag 6 juni: Milou Deelen over slutshaming, gender en schrijven

Milou Deelen spreekt

Milou Deelen (1995) ging viral toen zij zich tijdens haar studententijd uitsprak tegen slutshaming bij haar studentenvereniging Vindicat. Inmiddels wordt zij geschaard onder de nieuwe lichting feministen en heeft zij twee boeken en tig artikelen op haar naam staan. Speciaal voor studenten organiseert Utrecht Union een interview met Milou over haar boeken en kijk op feminisme en seksisme. Na afloop is de bar geopend voor een lekker drankje.

Woensdag 7 juni: Bring Your Own Outdoor Cinema

Geniet van de met twee Oscars genomineerde film 'The Worst Person in the World' onder de sterrenhemel op de UCU-campus. De film is in het Noors, met Engelse ondertiteling. Neem je eigen favo snacks en drankjes mee, vergeet je zitzak, picknickkleed of tuinstoel niet, leun achterover en geniet van deze Bring Your Own Outdoor Cinema ervaring! Kijk hier de trailer.

Donderdag 8 juni: Collegetour met Alumnus van het Jaar Eva González Pérez

Eva is advocaat en alumnus van onze universiteit.  Bij het grote publiek is Eva González Pérez vooral bekend om haar cruciale rol in de toeslagenaffaire. Gedreven door rechtvaardigheidsgevoel en dankzij een groot doorzettingsvermogen, brengt ze in 2019 structurele problemen bij de Belastingdienst aan het licht. Tijdens de Sharing Days voeren wij een verdiepend gesprek met haar, in de vorm van een Collegetour.

Tijdens de Dies van dit jaar werd Eva uitgeroepen tot alumnus van het jaar 2023. Het event is Nederlandstalig en vindt plaats in de Senaatszaal van het Academiegebouw in Utrecht.

Meer info

Ga voor meer informatie over de activiteiten en om je aan te melden naar de website van de Sharing Days. Hier vind je ook meer informatie over de Engelstalige activiteiten.

Aftermovie 2022