30 oktober 2020

Ontdek de gezichten achter de bedrijfshulpverlening bij de UU

Maandag 2 november, een dag die bij ongeveer 1200 medewerkers en studenten in de agenda staat gemarkeerd. Waarom? Vandaag is het namelijk de Dag van de bedrijfshulpverlening (bhv). Een uitgelezen kans om onze bhv’ers in de schijnwerpers te zetten en hen te bedanken. Dankzij hun inzet kunnen we erop vertrouwen dat we veilig kunnen werken en studeren op de campus. Door hen blijven panden open en gaan colleges op locatie door in deze bijzondere tijd.

De gezichten achter de bhv

Maar wie zijn die bhv’ers dan precies? Dat kun je zien in bovenstaande video. Drie hulpverleners vertellen wat voor hen een reden is geweest om bhv’er te worden en wat dit met hen doet. Als bhv’er leer je wat je precies moet doen tijdens een incident en wat je vooral niet moet doen. Jan Kerkhof geeft aan: “het heeft me niet bang gemaakt. Het heeft me juist verstandiger gemaakt.” Iets om trots op te zijn.

Bhv organisatie zit niet stil

Het afgelopen jaar is anders dan voorgaande jaren maar de bhv organisatie, bestaande uit medewerkers én studenten, zat zeker niet stil. Deze tijd is juist gebruikt om de bedrijfshulpverlening flink te wijzigen. Er werd van opleider gewisseld en er werd een nieuw alarmerings- en planningssysteem geïntroduceerd. We zagen kans om opleidingen op een coronaproof manier door te laten gaan en er zijn speciale interventieteams ingericht. Daarbij werden ook de nieuwe richtlijnen rondom reanimatie en mondkapjes zorgvuldig overgenomen. Al met al een druk jaar.