Ontbijtsessie Paarse Vrijdag

Op 10 december om 8.00 uur 's ochtends organiseert Student Pride NL in samenwerking met Workplace Pride een online onbijtsessie ter ere van Paarse Vrijdag. Alle studenten zijn van harte welkom! De voertaal van de sessie is Engels.

Sprekers zijn Jojanneke van der Toorn (bijzonder hoogleraar Inclusie van Lesbische, Homoseksuele, Biseksuele en Transgender werknemers op het werk aan Universiteit Leiden), Aditya Srivastava en Ruben Hoving (Deloitte), en Vinod Subramaniam (Voorzitter van het College van Bestuur van Universiteit Twente).

Je kunt je hier registreren voor deelname via Zoom.

Draag paars

Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten hun solidariteit met LGBTIQ+'ers kunnen tonen door op school de kleur paars te dragen. In Nederland wordt de dag sinds 2010 elk jaar op de tweede vrijdag van december gehouden. Paarse Vrijdag is geïnspireerd op Spirit Day in de Verenigde Staten, die in 2010 voor het eerst werd gehouden als uiting tegen pesten van LGBTIQ+-jongeren.

Paarse Vrijdagpakket

Naast het bijwonen van de online ontbijtsessie kun je het Paarse Vrijdagpakket downloaden. Kleur tijdens Paarse Vrijdag alles (online) paars tijdens colleges en werkgroepen. Op die manier wordt uitgedragen dat iedereen, ongeacht seksualiteit of gender, welkom is bij de onderwijsinstelling.