14 oktober 2020

Online training: Pak stress aan

Studeren, een bijbaan, bestuurswerk, sporten, sociale activiteiten…een volle agenda en gevoelde prestatiedruk laten soms weinig gelegenheid om de teugels te laten vieren. Maar ook veel meer alleen zijn, zoals nu door corona, kan  spanning met zich meebrengen. Als de boog te lang strak staat, wordt het steeds lastiger om echt te ontspannen. Dit kan leiden tot hoge stresslevels. Dat is onaangenaam en ook ongezond. Soms brengt het ook piekeren met zich mee. 

In deze training bekijken we hoe stress ontstaat en hoe je verschijnselen ervan kunt herkennen. We brengen in kaart wat jij kunt doen om ermee om te gaan. Wat is voor jou ontspannend? Hoe zorg je dat je dat (meer) gaat doen?

We doen ook een mindfulness-oefening. Je traint daarmee je aandacht, waardoor je bewuster kunt zijn van de gesteldheid van je lichaam en geest. Je kunt die oefeningen ook thuis doen, waardoor je mogelijk meer rust kunt vinden en bewuster kunt ontspannen.

We onderzoeken ook welke overtuigingen ten grondslag kunnen liggen aan je stress. Moet je altijd aardig zijn? Perfect? Moet je alles aankunnen?

In deze online training krijg je informatie en handvatten om jouw stress aan te pakken. Je zult ook merken dat je niet alleen staat door uit te wisselen met je medestudenten.  

De data waarop de training gegeven gaat worden, zijn:

Het tijdstip is 17.00 - 19.00 uur.

Klik voor meer informatie en om je aan te melden op de datum waarop je de training wilt volgen.