Ongesteld? De universiteit stelt maandverband en tampons beschikbaar

De komende tijd kan je als student of medewerker op vijf plekken op de universiteit menstruatieproducten ophalen wanneer dat nodig is. Als Universiteit Utrecht vinden we het belangrijk dat studenten en medewerkers zich op hun gemak voelen in onze gebouwen. Onverwachts ongesteld worden wanneer je van huis bent, kan ongemakkelijk zijn. Door maandverband en tampons beschikbaar te stellen aan studenten en medewerkers hopen we dit ongemak iets te verlichten. Het aanbieden van deze producten gebeurt in blok 3 en 4 van dit collegejaar en betreft een pilot.

Hoe, wat, waar?

De menstruatieproducten zijn op de volgende plekken beschikbaar:

  • In de Dining Hall van de International Campus Utrecht (ICU) bevindt zich een zogeheten non-foodautomaat. Daar koop je tegen inkoopprijs maandverband of tampons. Deze automaat bevat ook andere producten zoals kladblokjes, fietslampjes en oordopjes.
  • Bij onderstaande volgende vier FSC-servicepunten stellen we gratis één of enkele tampons of maandverband beschikbaar voor wie dat nodig heeft. De servicemedewerkers zijn op de hoogte.
    • Servicepunt Universiteitsbibliotheek Binnenstad
    • Servicepunt Educatorium
    • Servicepunt Androclusgebouw
    • Servicepunt Victor J. Koningsbergergebouw

Hoe denk jij over deze dienst?

Het aanbieden van deze producten betreft een pilot. Dat betekent dat we deze dienstverlening in blok 3 en 4 uittesten, om daarna te evalueren of en hoe we hiermee verdergaan. Daarom zijn we benieuwd naar jouw mening. Vul daarom hier de vragenlijst in. Je antwoorden gebruiken we bij de evaluatie van deze pilot.

Deze pilot is een initiatief van Lijst VUUR van de Universiteitsraad en wordt uitgevoerd in samenwerking met het Facilitair Service Centrum van de Universiteit Utrecht. Heb je vragen? Neem dan contact op met Chiara Stam (c.c.stam@uu.nl) van Lijst VUUR.