14 januari 2020

Onderzoeksstagiair gezocht voor Psychose Prognose Predictor onderzoek

Wij zoeken een enthousiaste student met interesse in de psychiatrie en interessant onderzoek!

Waar gaat het onderzoek over waar je aan meewerkt?

Wij werken als onderzoekers samen met ervaringsdeskundigen (mensen die een psychose hebben gehad) aan de ontwikkeling van een Psychose Prognose Predictor. Het doel is de individuele prognose van patiënten met psychotische stoornissen beter te voorspellen; we hebben nu geen idee welke patiënt een goede uitkomst zal hebben en wie niet. Door meer zicht te krijgen op het effect van beïnvloedbare factoren, zoals medicatie en leefstijl, op de individuele prognose kunnen we patiënten beter adviseren. De eerste stap in de ontwikkeling van het predictormodel bestaat uit een systematic review om de predictoren te identificeren. Daarna zal het predictormodel gebouwd worden met machine-learning en volgt een prospectieve studie om het ontwikkelde model te testen.

Wat ga jij doen? Literatuuronderzoek

Periode: 3 maanden (korter in overleg bespreekbaar)

Wanneer: zo spoedig mogelijk, maar mail vooral bij interesse

Eindproduct voor je stage: voor je wetenschapsverslag zou je bijvoorbeeld analyses kunnen uitvoeren van een predictor naar keuze. Dit gaat geheel in overleg, we kijken samen goed waar je in geïnteresseerd bent en hoe je jouw stage leuk en leerzaam invult.

Mooie bonus: indien je een substantiële bijdrage kunt leveren aan de systematic review wordt je medeauteur bij het artikel!

Interesse? neem contact met mij op via v.vandee@umcutrecht.nl