Onderzoek naar De ideale docent: help je mee?

Wetenschappers aan de afdeling Onderwijswetenschappen van de faculteit Sociale Wetenschappen zijn bezig met een onderzoek naar de interactie tussen docent en student in het onderwijs. Namens hen het volgende verzoek:

Met dit onderzoek werken wij aan het versterken van positieve docent-student interactie. Docenten spelen een grote rol in het bevorderen van betrokkenheid bij studenten. Door het invullen van de vragenlijst, werk je mee aan docent professionalisering èn betrokkenheid van studenten.

Doel  Aan de Universiteit Utrecht kunnen startende docenten een vragenlijst laten invullen door studenten over hun docentgedrag (VIL; vragenlijst interpersoonlijk leraargedrag). Wij willen docenten ondersteunen in hun ontwikkeling als docent door een werkboek te ontwerpen die ze kunnen gebruiken bij de interpretatie van deze gegevens en hoe zij hier vervolgens naar kunnen handelen. Door docenten op deze manier te ondersteunen zullen studenten zich uiteindelijk meer gezien voelen, meer gemotiveerd zijn en meer betrokken zijn bij hun studie.

Wat hebben we nodig? 5 minuten van je tijd :) via de QR code of deze link kom je bij de vragenlijst.

Heel erg bedankt voor je tijd!