Onderwijspanden op de Drift krijgen een grote opfrisbeurt en worden duurzamer

De binnenkant van Drift 21
Drift 21. Foto: Jan Bitter

Kom je wel eens in de panden op de Drift, dan ken je de charme van deze eeuwenoude monumentale panden. We willen het mooie ‘Drift-cluster’ in de beste staat bewaren én toekomstbestendig maken. Dat betekent dat we eens in de zoveel tijd groot onderhoud moeten uitvoeren.

Binnenkort breekt er zo’n onderhoudsperiode aan voor Drift 21, Drift 23 en Drift 25. De panden krijgen een flinke opfrisbeurt, maar nog belangrijker: er wordt hard gewerkt aan de luchtbehandeling, toegankelijkheid en duurzaamheid.                                          

Wat merk je hiervan op korte termijn?

De eerste werkzaamheden starten op Drift 23 in blok 4 van dit collegejaar. Bijeenkomsten die dit blok zouden plaatsvinden in een van de 10 werkgroepruimtes, vinden in andere panden plaats en verschuiven mogelijk naar de Daltonlaan 500. Dat zie je ook op je rooster staan. Na de zomer van 2024 is deze eerste onderhoudsklus klaar.

In de zomer van 2024 starten we ook met de renovatie van de zolder en kelder van Drift 21. Een aantal studieverenigingen- en stichtingen verhuist daarom dit collegejaar al naar de tweede verdieping van Kromme Nieuwegracht 80. Daar blijven ze tot de renovatie van Drift 21 klaar is. Het gaat om Aladdin, Albion, Art, Awater, Babel, Cs Ubuntu, FUF, Incognito en UHSK.

Renovaties in de toekomst

Het duurt nog even, maar vanaf 2025 zullen hoogstwaarschijnlijk alle drie de panden (Drift 21, 23 en 25) tegelijk niet beschikbaar zijn voor onderwijs. De onderwijspanden gaan dan een tijd dicht en het onderwijs zal uitwijken naar andere locaties. Daar houden we je uiteraard van op de hoogte.

Meer weten?

Met vragen kan je terecht bij het Studiepunt Geesteswetenschappen.