Onderwijsdag: Janny de Grauw verkozen tot Docent van het Jaar

Uitreiking prijs aan Janny de Grauw

Tijdens de Onderwijsdag op 22 september is Janny de Grauw uitgeroepen tot de facultaire Docent van het Jaar. DSK heeft ook dit jaar weer erg veel werk verzet om deze verkiezing te organiseren. De jury, bestaande uit de DSK, Cornélie Westermann en Theo van Haeften, bepaalde na het afnemen van enquêtes onder zowel studenten als docenten wie deze prijs in ontvangst mocht nemen.

Janny is door studenten en docenten gekozen uit 9 genomineerden. Uit het juryrapport:

"Janny de Grauw is een hele gedreven en enthousiaste docente, die haar hele ziel en zaligheid in haar onderwijs legt, zowel in het pre-klinisch onderwijs maar zeker ook in de kliniek! Ze is begaan met de mens achter de student en is heel erg gericht op het enthousiasmeren van studenten."

Zij ontving de prijs van 1500 euro met een mooie bos bloemen uit handen van Eliane Martens van DSK. Janny is blij met dit grote compliment van de studenten en gaf aan dat zij als docent ook heel graag het verschil wil maken. Namens de faculteit mag zij ook meedingen naar de Universitaire docentprijs.

Voorafgaand aan de uitreiking was het woord aan decaan Debbie Jaarsma. In haar presentatie ging zij dieper in op de toekomst van een leven lang leren en het zelfregulerend leren, waarom dat niet altijd vanzelfsprekend is en de verschillende leerpatronen waarmee we in de praktijk te maken kunnen hebben. Ook onthulde zij de nieuwe intranetpagina’s over Onderwijsvernieuwing. Na afloop kon iedereen die vooraf was aangemeld nog even napraten tijdens de borrel buiten in het zonnetje bij de Tolakker.

Alle genomineerden van links naar rechts: Bas Vaandrager, Joachim Nieuwland, Quirine Stassen, Jeffrey de Gier, Janny de Grauw, Niels Dekker, Maurice Zandvliet, Ruurd Jorritsma en Iaira Boissevain (niet op de foto)