28 oktober 2019

Onderwijs verbeteren: maak zelf verschil

Draag bij aan de vernieuwing van het onderwijs van je universiteit. Denk samen met medestudenten en docenten na over onderwijs met meer maatschappelijk impact, over hoe challenge-based onderwijs kan worden ingezet of over de koppeling van onderwijs aan de Utrecht TimeMachine. En pitch je ideeën aan het eind van de dag. Ondertussen breid je je netwerk uitwerk uit en wordt je bijgepraat door experts op het gebied van onderwijs.

Dit kan in een van de drie Design Thinking-sessies die 22 november worden georganiseerd.

1. In Coll@b staat de fysieke lesruimte centraal: hoe kunnen we die zo inrichten dat we het onderwijs meer challenge-based kunnen maken? Deze sessie staat onder leiding van Michele Gerbrands, senioradviseur onderwijsinnovatie.
  2. In het Governance lab aan de Bijlhouwerstraat in het centrum denken studenten en docenten/medewerkers samen na over onderwijs en maatschappelijke impact. Deze sessie staat onder leiding van Albert Meijer, hoogleraar publieke innovatie.
  3. In het Teaching & Learning Lab, ontwerp je een businessplan om de opbrengsten van een cursus ‘Living pasts’ te vertalen naar een app voor bezoekers van de stad Utrecht, de Utrecht TimeMachine app. Deze sessie wordt geleid door Toine Pieters, hoogleraar en projectleider van Utrecht TimeMachine.

Over de Design Thinking-sessies

In een Design Thinking-sessie kom je stap voor stap tot een ontwerp. De ochtend start met een introductie door een opdrachtgever. Vervolgens ga je onder begeleiding aan de slag met de vraag van je sessie. Tijdens de lunch woon je een live webinar bij, waarin een expert al kort ingaat op de eerste ideeën van de sessies en je ook leert van de andere deelnemers elders op de campus. In de middag kies je met je team een idee uit dat je verder uitwerkt en met je team presenteert.

• Waarom: beïnvloeden onderwijsagenda, netwerken, je creativiteit vergroten, kennis over onderwijs, bewijs van deelname
  • Voor wie: studenten, docenten en medewerkers met hart voor onderwijs
  • Door wie: Michele Gerbrands, Albert Meijer, Toine Pieters, Jeroen Vemeulen (webinar)
  • Waar: Coll@b, Hijmans van den Berggebouw (1); Governance lab, Bijlhouwerstraat 6-8, centrum (2); Teaching & Learning Lab, Buys Ballotgebouw (3)