16 juli 2020

Onderwijs in het HvdB ten tijde van corona

Verslag faculteitsbrede webinar

Op donderdag 2 juli is een webinar gehouden voor studenten van alle universitaire opleidingen van de faculteit Geneeskunde. Het verslag van deze webinar vind je hier.

Studentenpool

In deze periode van corona is er veel veranderd binnen het onderwijs van studenten. Een deel van jullie heeft aangegeven het fijn te vinden juist nu je input te kunnen leveren. Dit kan door je in te schrijven in voor de Studentenpool. Deze pool is in het leven geroepen om laagdrempelig studenten mee te laten denken over ideeën van en voor de opleiding. Zo hoef je niet in een jaarvertegenwoordiging te zitten maar kun je toch meedenken over thema’s die je belangrijk vindt! In de praktijk zul je eens in de zoveel tijd een oproep ontvangen via de mail met een onderwerp of thema waarvoor input nodig is. Wil je dan meedenken, dat kun je dan aangeven. Aanmelden voor de Studentenpool kan door dit formulier in te vullen.

Filmpje opschaling onderwijs in het UMC Utrecht

Sinds half juni wordt het fysieke onderwijs stapsgewijs weer opgestart voor onderwijsvormen die niet online aangeboden kunnen worden. Merel Dekker (studentassessor), Tessa van Antwerpen en Wietske Jeninga (studenten Biomedische Wetenschappen) en Angelique van Dijk (roosteraar Onderwijscentrum) vertellen in dit filmpje meer over deze bijzondere periode en wat er achter de schermen moet gebeuren om studenten weer naar het Hijmans van den Berg-gebouw te kunnen laten komen.

Financiën

Voor de laatste informatie over financiële steun aan studenten bij studievertraging, kijk op de pagina van de UU over geldzaken en wonen: op https://students.uu.nl/praktische-zaken/de-coronacrisis-wonen-en-geldzaken. Als je hier vragen over hebt, bespreek deze dan met de studieadviseur.