Ondertekenen intentieverklaring

Een intentieverklaring ondertekenen zodat iedereen zich veilig voelt op de faculteit en bij de studentenorganisaties. Dat is wat de besturen van de studieverenigingen samen met de Vice-decaan onderwijs Harold Bok en de studentassessor Suus Wiersma afgelopen januari hebben gedaan.

Op een donderdag middag zijn de bestuurders van het tal van studieverenigingen die diergeneeskunde rijk is, bij elkaar gekomen om de intentieverklaring te ondertekenen. Ook de Vice-decaan onderwijs, Harold Bok was erbij. In de intentieverklaring beschrijven we hoe we met elkaar omgaan tijdens (extra curriculaire) activiteiten georganiseerd door studenten. De algemene omgangsregels, bijvoorbeeld omtrent alcohol en drugs, maar ook het bespreekbaar maken van ongemakkelijke en vervelende ervaringen, zijn omschreven. Daarnaast staat erin vermeld wat studentorganisaties kunnen verwachten van de studenten. Bijvoorbeeld dat aanwezigen op evenementen respect voor de organisatoren hebben en hun aanwijzingen opvolgen. Andersom staat er ook omschreven wat je als student van een studentenorganisatie kan verwachten. Studentenorganisaties zijn toegankelijk voor iedere (Diergeneeskunde) student en creëren een veilige omgeving. Dit zijn enkele voorbeelden uit de intentieverklaring.

Wil je de hele intentieverklaring een keer zien? Loop dan eens bij een studievereniging naar binnen en vraag ernaar! Ook kan je een mailtje sturen naar Suus Wiersma: studentassessor.dgk@uu.nl