Onderbezetting studieadviseurs

Beste studenten,

Vanwege de huidige drukte en onderbezetting bij onze studieadviseurs, zijn de wachttijden voor het plannen van een afspraak langer dan gebruikelijk. Wij begrijpen dat dit vervelend kan zijn en willen jullie graag informeren over alternatieve opties om toch de ondersteuning te krijgen die jullie nodig hebben.

  • Studentensite: bezoek de website van de opleiding voor informatie over praktische zaken of het studieprogramma. Dit kan mogelijk al antwoord geven op jouw vragen.
  • Studieinformatiepunt (STIP): Bij het STIP kun je terecht voor vrijwel alle administratieve zaken rondom het studeren. Kun je je antwoord niet vinden op de studentensite, neem dan contact op met het STIP. Je kunt het STIP benaderen met vragen over afstuderen, cursusinschrijving, in- en uitschrijving opleiding, resultaten in Osiris en met vragen over accounts.
  • Tutor: Plan een afspraak met je tutor als je behoefte hebt aan een gesprek over bijvoorbeeld (leren) studeren, keuzes maken en oriënteren op de toekomst. Ook als er zaken spelen die het studeren belemmeren, dan kun je met je tutor een gesprek plannen. De tutor kan je eventueel doorverwijzen naar de juiste persoon als dat nodig is.
  • Coach: Je kunt ook met een coach een afspraak inplannen wanneer je bijvoorbeeld last hebt van stress, uitstelgedrag of twijfels over de studie. De inhoud en de lengte van het traject worden afgestemd op jouw vragen en doelen.
  • Studentenpsycholoog: De studentenpsychologen van de Universiteit Utrecht bieden kortdurende hulp bij studieproblemen en/of milde persoonlijke problemen. Je kunt met de studentpsycholoog ook een korte afspraak maken. Dit spreekuur is gratis en er zijn veel plekken beschikbaar. Een afspraak voor het korte online spreekuur maak je via de studentenwebsite.
  • Bereikbaarheid studieadviseurs: naast het maken van een afspraak, kun je ook per mail of via het inloopspreekuur je vragen stellen aan de studieadviseurs (telefonisch of op locatie).

Denk van tevoren goed na over de urgentie van je vraag: kun je het zonder een afspraak met de studieadviseur oplossen, dan verlaagt dat de druk voor afspraken met mensen die een urgente vraag hebben. Als iets urgent is, geef dat dan duidelijk aan in het contact, zodat je vraag met voorrang kan worden behandeld.

We hopen op jullie begrip voor de huidige situatie. Dank voor jullie geduld en medewerking.

Met vriendelijke groet,

namens de studieadviseurs en het opleidingsteam KGW