28 juni 2018

NSE: UU-studenten tevreden over deskundigheid van docenten

Vandaag zijn de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2018 bekend gemaakt door Stichting Studiekeuze123. 10.560 studenten van de Universiteit Utrecht vulden dit jaar de enquête in. Dat is een respons van 33%. Voor het derde jaar op rij scoort de UU een overall score (‘je studie in het algemeen’) van 4,06 op een 5-puntsschaal. Door het invullen van de enquête geven studenten feedback op wat er goed gaat maar ook wat er beter kan in het onderwijs en de voorzieningen bij de UU. Bedankt hiervoor!

Wat vonden jullie goed gaan?

• Wat je tijdens je stage hebt geleerd
  • Deskundige docenten
  • Praktijkgerichtheid van de opleiding

Wat kan er beter?

• Informatie over uitkomsten van onderwijsevaluaties
  • Stimulatie contact andere culturen/buitenlandervaring
  • Studiewerkplekken

‘Je studie in het algemeen’ is de allereerste categorie in de NSE-vragenlijst. Deze score wordt door de deelnemende instellingen gezien als de overall-score. Het gaat hier niet om het gemiddelde van de scores op de afzonderlijke thema’s.

Bekijk ook de uitgebreide algemene en opleidingsresultaten.

Hoe nu verder?

We nemen de resultaten van de NSE serieus en gaan hier concreet mee aan de slag. Deze zomer buigen we ons over de feedback. Op basis van een analyse van de resultaten formuleren we vervolgacties. Dit doen we op instellingsniveau en op opleidingsniveau. In het najaar hoor je welke vervolgacties we komend jaar gaan uitvoeren om nog beter onderwijs te kunnen bieden.

Uitreiking UU-prijzen

De Universiteit Utrecht heeft een aantal prijzen beschikbaar gesteld voor deelnemers aan de NSE. Met de prijswinnaars nemen we eind van de maand persoonlijk contact op.

Heb je nog vragen?

Elke faculteit heeft een eigen contactpersonen voor de NSE: