NSE 2024: studenten wederom tevreden over de UU

Het Landelijk Centrum Studiekeuze (LCSK) heeft de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2024 bekend gemaakt. Vandaag ontvangen alle studenten een mail hierover. De opvallendste resultaten vind je in dit bericht.

Respons

In totaal hebben 10.447 UU-studenten dit jaar de enquête ingevuld. Dat is een respons van 26,8%. Vorige jaar was de respons 28,2%. De respons is daarmee met 1,4% gedaald.

Algemene studenttevredenheid

De Studenten beoordelen hun opleiding en de universiteit (‘Tevredenheid Algemeen’) met een 3,9 (4.0 in 2023). De Bachelor studenten geven hun opleiding gemiddeld een 4,0, Masterstudenten een 3,9 (evenals 2023).

Kernthema’s

In vergelijking met de laatste editie lijken de studenten over het algemeen even tevreden over de thema’s Betrokkenheid & contact (4,0), Toetsing & beoordeling (3,7), Docenten (3,9) en Inhoud & opzet (3,9). Bij de thema’s Inhoud & opzet, Studiebegeleiding, Docenten en Betrokkenheid & contact scoort de UU hoger dan vergelijkbare instellingen*.

Zoals gebruikelijk scoort de UU het hoogst bij de thema’s Betrokkenheid & contact en Docenten en het laagst bij het thema Aansluiting beroepspraktijk (3,3 even als 2023). 

Binnenkort gedetailleerde resultaten

Dit is een eerste scan van de resultaten en een meer gedetailleerde analyse zal meer duidelijkheid verschaffen over de mogelijke aandachtspunten. Hier vind je binnenkort per opleiding een factsheet met alle resultaten.

Meer informatie

Heb je vragen of opmerkingen over de Nationale Studenten Enquête? Neem dan contact op door te mailen naar student@nse.nl of kijk op www.lcsk.nl.

*vergelijkbare universiteiten: Radboud Universiteit, Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Leiden, Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam.