NSE 2023: studenten tevreden over de UU

De resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2023 zijn bekend gemaakt door stichting Studiekeuze123. Vandaag ontvangen alle studenten een mail hierover. De opvallendste resultaten vind je in dit bericht.

Respons

In totaal hebben 10.807 UU studenten dit jaar de enquête ingevuld. Dat is een respons van 28,2%. Vorige jaar was de respons 29,5%. De respons is daarmee met 1,3% gedaald.

Algemene studenttevredenheid

De Studenten beoordelen hun opleiding en de universiteit (‘Tevredenheid Algemeen’) met een 4,0 (4.0 in 2022). De Bachelor en Master opleidingen vertonen dezelfde trend. De Bachelor studenten geven hun opleiding gemiddeld een 4,0, Masterstudenten een 3,9 (in 2022 was dit ook 4,0 en 3,9).

Andere thema’s

In vergelijking met de laatste editie lijken de studenten over het algemeen even tevreden over de thema’s Betrokkenheid & contact (4,0), Toetsing & beoordeling (3,7), Docenten (3,9) en Inhoud & Opzet (3,9). Bij de thema’s Inhoud en Opzet, Studiebegeleiding en Betrokkenheid & Contact scoort de UU hoger dan het gemiddelde van de vergelijkbare instellingen*.

Binnenkort gedetailleerde resultaten

Dit is een eerste scan van de resultaten en een meer gedetailleerde resultaten zal meer duidelijkheid verschaffen over de mogelijke aandachtpunten. Hier vind je binnenkort per opleiding een factsheet met alle resultaten.

Meer informatie

Heb je vragen of opmerkingen over de Nationale Studenten Enquête van 2023? Neem dan contact op door te mailen naar student@nse.nl of kijk op www.studiekeuze123.nl.

*vergelijkbare universiteiten: Radboud Universiteit, Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Leiden, Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam.