NSE 2022: Master HPS scoort het hoogst in studenttevredenheid

Programma coordinator David Baneke (links) en vice-decaan Onderwijs Gerard Barkema (rechts)

Master History and Philosophy of Science (HPS) heeft de meest tevreden studenten van de UU, zo blijkt uit de Nationale Studenten Enquête 2022. De studenttevredenheidscore was 4,8 op een 5-puntsschaal, de hoogste van alle 81 masteropleidingen van de Universiteit Utrecht. De Master behoort al enkele jaren op rij tot de top-3 van de UU. Op 28 juni feliciteerde vice-decaan Onderwijs Gerard Barkema het team met de prestatie en werd het moment feestelijk gevierd met taart en koffie.

“De reden dat ik hier ben, is om te vieren dat jullie dit jaar het beste van de beste waren in de NSE-resultaten. Mijn complimenten daarvoor. Jullie scoren altijd hoog, maar dit jaar was het de hoogste van allemaal."

'Inspirerende toewijding’

Tanne Bloks, studentlid van de Onderwijs Advies Commissie (OAC), reageert op de NSE-score van haar opleiding: "De toewijding waarmee docenten hun lessen geven tijdens dit traject is inspirerend."

Ook programmacoördinator David Baneke is erg trots: "Ik denk dat studenten de flexibiliteit die wij bieden waarderen. Ook hebben we zeer gemotiveerde studenten, waardoor het makkelijk is om toegewijd les te geven. Verder komen ze zelf met mooie initiatieven om het studieprogramma te verbeteren. Zo zijn studenten discussies gestart over diversificatie van het curriculum, wat heeft geleid tot veranderingen in verschillende vakken."

Over de Master History and Philosophy of Science

HPS is een interdisciplinaire onderzoeksmaster. Zowel studenten als docenten hebben veel verschillende disciplinaire achtergronden, variërend van wetenschap tot geesteswetenschappen. Wat leidt tot een diverse community van studenten en docenten.

Weten hoe andere opleidingen hebben gescoord?

Binnenkort worden per opleiding de resultaten van 2022 gepubliceerd in de Factsheet Nationale Studenten Enquête. Heb je vragen of opmerkingen over de Nationale Studenten Enquête van 2022? Neem dan contact op door te mailen naar student@nse.nl of kijk op studiekeuze123.nl