23 juni 2021

NSE 2021: studenten tevreden over betrokkenheid UU

De resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2021 zijn bekend gemaakt door Stichting Studiekeuze123. Vandaag ontvangen alle studenten een mail hierover. De opvallendste resultaten vind je in dit bericht.

Stijgende respons

In totaal hebben 12.629 UU studenten dit jaar de enquête ingevuld. Dat is een respons van 35,3%. In de editie van 2018 (laatste betrouwbare editie) was de respons 33,5%. De respons is daarmee met 1,8% gestegen.

Algemene studenttevredenheid

De Studenten beoordelen hun opleiding en de universiteit (‘Tevredenheid Algemeen’) met een 4,0 (4.1 in 2018). De Bachelor en Master opleidingen vertonen dezelfde trend. De Bachelor studenten geven hun opleiding gemiddeld een 4,0, Masterstudenten een 3,9 (in 2018 was dit 4,1 en 4,0).

Tevredenheid over docenten

In vergelijking met de laatste editie lijken de studenten over het algemeen meer tevreden over de thema’s. Daarbij vallen de resultaten op van Docenten en Studiebegeleiding. De studenten beoordelen Docenten van de UU met een 4,0 (3,8 in 2018) en Studiebegeleiding met een 3,9 (3,6 in 2018).

In deze editie is verder een nieuw thema toegevoegd (‘Betrokkenheid en Contact’). De studenten beoordelen dit thema met een 4,0 (hoger dan het gemiddelde van de vergelijkbare universiteiten* (3,9).

Punt van aandacht

Studenten lijken minder tevreden te zijn over het thema ‘Aansluiting Beroepspraktijk’ dan de vorige editie. Zij beoordelen dit thema met een 3,2 (3,5 in 2018) wat ook overeenkomt met de gemiddelde score van de vergelijkbare universiteiten.

Binnenkort gedetailleerde resultaten

Dit is een eerste scan van de resultaten en een meer gedetailleerde resultaten zal meer duidelijkheid verschaffen over de mogelijke aandachtpunten om dit punt op korte en lange termijn te verbeteren. Hier vind je per opleiding een factsheet met alle resultaten.

Meer informatie

Heb je vragen of opmerkingen over de Nationale Studenten Enquête van 2021? Neem dan contact op door te mailen naar student@nse.nl  externe linkof kijk op www.studiekeuze123.nl.

*vergelijkbare universiteiten: Radboud Universiteit, Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Leiden, Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam.