Nog maar één keer per dag 2FA nodig voor Blackboard

Om de veiligheid van het universitaire netwerk te vergroten, is twee-factor-authenticatie (2FA) aangezet voor verschillende IT-diensten. Hierdoor moet op onder andere Blackboard vaak meerdere keren per dag met 2FA ingelogd worden. Voor deze 2FA is het nodig om je telefoon te pakken en een code in te voeren.
 

Afleiding door telefoon

Omdat veel studenten afleiding willen voorkomen tijdens het studeren (bijvoorbeeld door berichtjes), leggen zij hun telefoon uit het zicht. Dit kan niet meer als je met regelmaat je telefoon nodig hebt voor de 2FA: je kijkt dan automatisch op je scherm. Er kwam vanuit de studenten een petitie waarin aandacht werd gevraagd voor dit probleem.

Oplossing

Er is in samenwerking tussen studenten en ITS (de centrale IT-organisatie van de universiteit) nu een oplossing gevonden waarbij een balans is gevonden tussen bruikbaarheid en veiligheid. Per 5 september 2022 hoeven studenten nog maar één keer in de acht uur opnieuw in te loggen in Blackboard. In de praktijk is dit dus een werkdag. We hopen dat hierdoor studenten prettiger en geconcentreerder kunnen werken.

Wat we van jou vragen

Nu je als student minder vaak (opnieuw) hoeft in te loggen in Blackboard, is het belangrijk dat je jouw computer vergrendelt als je wegloopt. Tenslotte wil je niet dat iemand anders in jouw gegevens kan kijken. Als je klaar bent in Blackboard, is het belangrijk dat je handmatig uitlogt (en niet op het kruisje drukt). Dit is vooral bij openbare computers nodig. Meer weten over veilig werken? We hebben het voor je op een rij gezet.

Hulp nodig?

Neem contact op met de ICT Servicedesk.