16 juni 2020

In memoriam Hélène Phoa (1989 – 2019)

Nieuwe prijs voor studenten: Hélène Phoa Gender Studies Scriptieprijs

Hélène Phoa

De Hélène Phoa Gender Studies Scriptieprijs is dit jaar in het leven geroepen door de familie van Hélène Phoa die in 2019 op veel te jonge leeftijd overleed. Het is de bedoeling dat de prijs van 1000 euro jaarlijks wordt uitgereikt.

Hélène Phoa was een alumna van de Onderzoeksmaster Gender Studies aan de Universiteit Utrecht. Ze studeerde af in 2018. Helaas overleed ze veel te jong in 2019. Ter nagedachtenis aan haar leven, haar moed en haar toewijding aan Gender Studies, diversiteit en inclusie, heeft de familie van Hélène Phoa het mogelijk gemaakt om een jaarlijkse scriptieprijs uit te reiken voor Gender Studies. De prijs is bedoeld om een afgestudeerde te ondersteunen in de overgang van studie naar een levensfase waarin doing gender op een nieuwe manier voldoening gaat bieden.

Voorwaarden om mee te dingen

De jaarlijkse prijs van 1000 Euro wordt toegekend aan een Gender Studies scriptie onder de volgende voorwaarden:

• De scriptie is geschreven door een student in het kader van de tweejarige Onderzoeksmaster Gender Studies aan de Universiteit Utrecht; dit betreft ook het GEMMA-programma van de UU.
  • De scriptie is begeleid en beoordeeld door ten minste één docent van dit programma
  • Voor de uitreiking van de prijs in 2020 komen scripties in aanmerking die beoordeeld zijn tussen 1 september 2018 en 1 september 2020.

Criteria

We hanteren de volgende criteria:

• Originaliteit in het onderzoeksveld Gender Studies: de scriptie verkent weinig onderzochte of verrassende vraagstukken
  • Conclusies zijn zodanig geformuleerd dat een nieuw lezerspubliek bereikt kan worden
  • De auteur heeft doorzettingsvermogen en toewijding getoond bij het schrijven van de scriptie door persoonlijke, financiele of sociale obstakels te trotseren

Meer informatie

Voor meer informatie over de voorwaarden en deadline voor inzending, stuur een e-mail naar: Genderstudies@uu.nl o.v.v. Hélène Phoa Prijs.