6 november 2018

Nieuwe onderwijsruimten aan de Bolognalaan: wat gaat er veranderen?

Google maps view van het nieuwe gebouw

Vanaf februari 2019 gaan de faculteiten Bètawetenschappen, Geowetenschappen en Sociale Wetenschappen gebruikmaken van onderwijsruimten in de onderwijslocatie aan de Bolognalaan 101. Dit ter vervanging van de onderwijsruimten in het Willem C. Van Unnikgebouw (einde technische levensduur) en locatie Israëlslaan (huurcontract eindigt per juni 2019). De locatie wordt gedeeld met de Hogeschool Utrecht.

In dit bericht lees je meer achtergronden over de nieuwe locatie Bolognalaan 101, zoals:

Bereikbaarheid en openingstijden
Indeling van het gebouw
Flexibele onderwijsruimten
Digitaal toetsen
Planning
Meer informatie

Bereikbaarheid en openingstijden

De locatie Bolognalaan 101 ligt in het Utrecht Science Park (USP), tegenover het Androclusgebouw (zie foto). De locatie is ongeveer 5 minuten lopen vanaf het Van Unnikgebouw en ongeveer 10 minuten vanuit het Buys Ballotgebouw. Als medewerkers of studenten met de auto komen, ligt de parkeergarage Cambridgelaan op loopafstand. Er is geen parkeermogelijkheid voor de deur. Uiteraard is er bij deze onderwijslocatie ook gelegenheid om fietsen te stallen. Voor docenten die vanuit andere gebouwen van USP moeten komen, worden dienstfietsen ter beschikking gesteld. Zo kunnen zij tijdig de colleges starten.

Het pand is geopend:

• Maandag t/m donderdag van 07:00 uur tot 22:00 uur
  • Vrijdag van 07:00 uur tot 19:00 uur
  • Zaterdag van 09:00 uur tot 17:00 uur

Indeling onderwijsruimten per verdieping

In het pand komen onderwijsruimten, zoals: hoorcollegezalen, werkgroepruimten,  computerleerzalen en een groot studielandschap. Naast enkele flexplekken voor docenten, zijn er in dit gebouw geen kantoorfuncties van de drie faculteiten aanwezig. In november volgt meer gedetailleerde informatie over de verdiepingen en diverse ruimten.

Flexibele onderwijsruimten

In het gebouw zijn de werkgroepruimten verschillend van grootte (capaciteit variërend van 24 tot 60 personen) die flexibel zijn ingericht. Hierdoor is deze ruimte geschikt voor het toepassen  van verschillende didactische werkvormen. Deze onderwijsruimten beschikken over wifi, up-to-date AV-voorzieningen en extra whiteboards.

Twee ICT-netwerken

In de Bolognalaan 101 zijn twee ICT-netwerken: het bestaande netwerk van de HU en een nieuw datanetwerk van de UU. In het hele gebouw is wifi van de HU aanwezig, dus ook voor UU-gebruikers. In alle onderwijsruimten kunnen docenten gebruik maken van een pc die verbinding heeft met het UU-netwerk. Studenten kunnen gebruik maken van het HU wifi-netwerk. De vaste desktops in de drie computerleerzalen zijn aangesloten op het UU-netwerk. In de ruimten waar digitale toetsen worden afgenomen, komt naast het HU wifi-netwerk ook een eigen UU wifi-netwerk, waarmee chromebooks verbinding maken.

Digitaal toetsen

In de locatie Bolognalaan 101 kunnen digitale toetsen in meerdere werkgroepruimten afgenomen worden op de tweede en derde verdieping van het pand, in zones die daarvoor specifiek geschikt worden gemaakt. Daarom zal er een kar met chromebooks ter beschikking worden gesteld voor als een digitale toets wordt afgenomen.

Geen restaurant

Dichtbij de Bolognalaan 101 zijn meerdere restaurants aanwezig, zoals Androclus, nieuwbouw HU en Educatorium. Daarom komt er in dit pand geen restaurant. Uiteraard zijn er wel koffie en snacks verkrijgbaar middels verscheidene automaten.

Planning

Om het pand in gebruik te nemen, moet het gebouw nog worden aangepast. Komende tijd richten de werkzaamheden zich op bijvoorbeeld de data-installatie en ook bouwkundige aanpassingen zoals het vergroten van onderwijsruimten. De werkzaamheden zijn naar verwachting aan het eind van het jaar klaar. Vanaf januari 2019 wordt o.a. meubilair geplaatst en AV-voorzieningen aangelegd in de onderwijsruimten. Het onderwijs in deze locatie start op 4 februari 2019 .

Meer informatie

Uiteraard worden de betreffende docenten en studenten van de drie faculteiten tijdig geïnformeerd over de voortgang van de werkzaamheden. Zo komen er voor hen diverse informatiebijeenkomsten en rondleidingen waar informatie en planning gedeeld wordt. Zijn er vooraf vragen? Kijk dan even bij de veel gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met info.bolognalaan@uu.nl. Wij helpen je graag.