24 november 2017

Nieuwe minor Complex Systems!

Dit jaar start een nieuwe minor met als onderwerp Complexe Systemen! De minor is toegankelijk voor alle bèta-studenten, maar ook voor studenten Economie en Sociologie. De enige eis die gesteld wordt is Wiskunde A of B op VWO niveau.

De minor wordt gegeven door docenten uit verschillende vakgebieden. Omdat je zelf een keuzevak kiest en een onderwerp voor het afsluitend project, kan je de minor voor een deel zelf invullen. Sommige studenten zullen misschien een wat meer theoretische nadruk leggen, andere meer toepassingsgericht.

Complexe Systemen is een nieuw vakgebied, dat zich snel ontwikkelt. Het bestudeert systemen die uit veel, onderling verbonden, onderdelen bestaan en bestudeert het collectief gedrag van de onderdelen. Voorbeelden van Complexe Systemen zijn het brein, een grote stad, het klimaat, een ecosysteem, de economie en het verkeer.

De minor omvat vier vakken, in totaal 30 ects.

Meer informatie over de minor Complex Systems vind je hier