Nieuwe huisvesting van Diergeneeskunde in vogelvlucht en voorlopige planning

Diergeneeskunde krijgt een duurzaam en mooi nieuw faculteitsgebouw voor onderwijs, onderzoek en staf. In dit gebouw ontmoeten medewerkers vanuit verschillende disciplines elkaar en volgen studenten onderwijs. Het wordt een plezierige plek om samen te werken en te studeren.

De gebouwen Androclus, Nieuw Gildestein en het M.G. de Bruingebouw worden afgebroken. De gebouwen van de dierenklinieken, apotheek en laboratoria: Heinrich Jakob, Willem C. Schimmel en Jeannette Donker Voet, worden aangepast. De Tolakker wordt uitgebreid.

In de afbeeldingen hieronder zie je in vogelvlucht de bestaande situatie en het plan voor de situering van het nieuwe faculteitsgebouw.

Huidige situatie huisvesting Diergeneeskunde
Huidige situatie
Toekomstige situatie huisvesting Diergeneeskunde
Toekomstige situatie

Het nieuwe faculteitsgebouw komt onder meer op de plaats van het huidige M.G. de Bruingebouw. Dit betekent dat de eerste stap is om te zorgen dat de medewerkers en dieren uit dit gebouw kunnen verhuizen naar een nieuwe tijdelijke (werk)plek in de andere gebouwen. Op dit moment zijn de voorbereidingen voor het aanpassen van die gebouwen in volle gang.

Er is een voorlopige planning opgesteld, waarvan de komende tijd onderzocht wordt of deze nog versneld kan worden.

Bekijk hieronder het schema van de voorlopige planning.

Planning fases huisvestingsplan Diergeneeskunde