16 augustus 2017

Nieuw parkeersysteem op USP De Uithof

Betalen op parkeerterreinen Yalelaan

Deze zomer vervangt de universiteit het parkeersysteem op alle parkeerterreinen op USP De Uithof. Ze worden vernieuwd met moderne apparatuur en slagbomen. Op alle parkeerterreinen kun je dan contant of met de pinpas betalen. Op de parkeerterreinen aan de Yalelaan - die voorheen vrij toegankelijk waren – is het nieuwe systeem al in werking. Hier gelden dezelfde parkeertarieven als op de parkeerterreinen aan de Cambridgelaan, Leuvenlaan, Padualaan, Budapestlaan en Uppsalalaan. De parkeertarieven blijven hetzelfde. Met de invoering van het nieuwe parkeersysteem geldt nu éénzelfde parkeerbeleid voor het hele gebied USP De Uithof, wat besloten is door de besturen van de Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en Hogeschool Utrecht.

Tijdelijk parkeerabonnement voor masterstudenten Diergeneeskunde

Ben je masterstudent Diergeneeskunde en loop je praktijk in de klinieken dan ontvang je een tijdelijk parkeerabonnement vanwege de ontbrekende OV-verbindingen in de avond- en nachtelijke uren. Van 14:30 tot 08:30 de volgende ochtend kun je dan gratis parkeren aan de Yalelaan (P11 Schimmelgebouw, P7 Jenalaan, P14 Landbouw huisdieren, P12 Kliniek Paard) en P8 Cambridgelaan). Tussen 08:30 uur 14:30 betaal je het reguliere parkeertarief. Wil je als Masterstudent Diergeneeskunde een parkeerabonnement? Dan kun je je melden bij de receptiebalie in het Androclusgebouw met de e-mail die je in de week van 4 juli hierover hebt ontvangen.

Studenten met medische reden

Ben je vanwege medische redenen aangewezen op de auto en kom je niet in aanmerking voor gebruik van een mindervalidenplaats volgens de Europese gehandicaptenkaart, dan kun je ook een abonnement aanvragen. Deze aanvraag dien je in bij parkeerbeheer@uu.nl. Hierbij is ook een verklaring van de studentendecaan noodzakelijk (fysieke toets).

Studentbewoners Casa Confetti, Bisschoppen, Johanna, Cambridgelaan

Woon je op USP De Uithof dan kun je gratis parkeren van 18:00 tot 07:00. Overdag geldt het kortparkeerderstarief.