Nieuw! Minors over duurzame toekomstbeelden

Wil jij je bachelor een boost geven met een interdisciplinaire minor? Universiteit Utrecht heeft een breed scala aan minors die jouw blik op de toekomst richten. Nieuwe interessante mogelijkheden om je wetenschapsgebied en carrièrekansen te vergroten. Hier een greep uit het nieuwe aanbod: 
 

Re-Imagining Security

Heb je een fascinatie voor vraagstukken over mensenrechten en internationale politiek? Dan is deze minor wellicht wat voor jou. Neem een kritische houding aan en ga aan de slag met interessante, hedendaagse case-studies over veiligheid en machtsrelaties. De minor bestaat uit vier vakken van de afdelingen Culturele Antropologie, Rechtsgeleerdheid, Geschiedenis en University College Utrecht. 

Meer informatie vind je op de pagina van de minor Re-imagining Security.

Environmental Humanities

Wil jij je verdiepen in de klimaatcrisis en de hieraan verbonden sociale, culturele, en politieke uitdagingen? Dat kan bij de nieuwe interdisciplinaire minor Environmental Humanities. Hoe kan kunst en cultuur mensen stimuleren om in actie te komen? En wat is de rol van de wetenschap bij het versnellen van duurzame overgangen? Hoe kunnen de Geesteswetenschappen bijdragen aan duurzame en eerlijke transities? Allemaal interessante vragen die in deze minor centraal zullen staan. 

Meer informatie over deze minor vind je vanaf mei in Osiris. 

Beide minors starten in september 2024. Inschrijven kan van 3 t/m 30 juni 2024. 

Wil je meer weten over de minors die Universiteit Utrecht aanbied? Voor een overzicht kun je op deze pagina terecht.