6 februari 2019

Nationale Studenten Enquête 2019

Wat vind jij van jouw opleiding en de Universiteit Utrecht?

Geef jouw mening en vul ook dit jaar weer de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2019 in. De NSE is het jaarlijkse en landelijke onderzoek naar de kwaliteit van opleidingen in het hoger onderwijs.

Waarom meedoen?

Jouw mening telt! Op basis van de resultaten onderneemt de Universiteit Utrecht actie om de kwaliteit van het onderwijs te verhogen. Naar aanleiding van de resultaten van voorgaande jaren pakken we al een aantal zaken op.

• We zijn door jullie informatie druk bezig met internationalisering en leuker werkgroeponderwijs!.
  • Jullie hechten als studenten terecht aan voldoende studiewerkplekken. Dit jaar is er onder andere een proef gestart waarbij in de tentamenperiodes alleen UU-studenten en medewerkers toegang hebben tot de studieplekken in de UB’s. Ook wordt er gekeken of het mogelijk is om beschikbare studie(werk)plekken beter inzichtelijk te krijgen. Ook hiervoor zal eerst een pilot worden gestart.
  • Kritisch waren jullie ook over studieroosters. We moeten eerlijk zijn: dat is een complex probleem en we kunnen het daarin niet iedereen naar de zin maken. Wat wel kan is jullie zo goed mogelijk informeren. In september 2016 hebben we de MyUU App gelanceerd. Hiermee kun je op je Android en Apple devices onder andere je persoonlijke rooster raadplegen. De app toont altijd de meest actuele roosterinformatie: ook roosterwijzigingen zijn hierin verwerkt. Download de MyUU app via de iTunes App store of via Google Play.

Hoe werkt het?

In de week van 28 januari heb je een uitnodiging voor de NSE op je UU-adres ontvangen. Vul de enquête in! Dit duurt ongeveer 10 -20 minuten. Je kunt de enquête ook invullen met je smartphone of tablet.

Als je meedoet, maak je kans op een reischeque van 2000 euro of één van de 500 Ticketmaster giftcards t.w.v. 20 euro voor concert, festival, voorstelling of sportwedstrijd. Bovendien verloot de Universiteit Utrecht zelf ook nog een aantal prijzen, zoals 50 hooded-sweaters ‘Utrecht University 1636’ en 50 tegoedbonnen voor 5x koffie/thee naar keuze bij Gutenberg, Goliath, Lodewijk of Jazzmans.

Kijk voor veel gestelde vragen op www.uu.nl/nse.