27 januari 2020

Nationale Requireerwedstrijd voor Studenten 2020

WO rechtenstudenten kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de Nationale Requireerwedstrijd (NRWS) 2020.
Ieder jaar organiseert het OM de Nationale Requireerwedstrijd voor Studenten (NRWS). De NRWS biedt rechtenstudenten de mogelijkheid om kennis te maken met het Openbaar Ministerie en vak van officier van justitie. Bekijk hier meer informatie over de NRWS.

Per rechtenfaculteit mogen er 8 studenten deelnemen. Studenten doen eerst mee aan de voorronde op de rechtbank in de regio van hun universiteit.  Ze worden goed voorbereid: vooraf ontvangen ze  het dossier, en ook volgen ze een  masterclass ‘Requireren’ op één van onze onderdelen.
Tijdens de voorrondes kiest een deskundige jury per regio een winnaar. De winnaars van de voorrondes gaan als finalist door naar de tweedaagse finale in Amsterdam

Inschrijving gestart!
Aanmelden kan t/m 9 februari via deze link. Lees hier ook de verhalen van oud-deelnemers Bregje, Joost en Ayse.