Narrative medicine leestip – 3 november 2022

Narrative medicine gebruikt kunstvormen en verhalen om na te denken over medische onderwerpen. Lees nog wel eens een boek of een gedicht? Graag willen we jou een beetje op weg helpen door elke twee weken een narrative medicine leestip te verzorgen! Dit bestaat afwisselend uit een boekentip of een kunstvorm met een lees-/kijkvraag.

Leestip van deze week:
Niet alleen op de wereld – Dorien Verloop

“Een vader of moeder verliezen is een heftige gebeurtenis, zeker als je nog jong bent. Je verliest niet alleen een ouder, maar ook een mentor, een maatje, een vangnet om op terug te vallen. Je mist iemand die onvoorwaardelijk van je houdt, je steunt, adviseert, en trots op je is zoals alleen een ouder trots op je kan zijn. Je mist iemand die je troost en een knuffel geeft, maar ook iemand om tegen af te zetten en het ontzettend oneens mee te zijn.

Hoe gaan jongeren om met het verlies van ouder? Kunnen ze nog opgroeien tot gelukkige mensen of is hun leven voor altijd getekend door dit verlies? Op deze vragen probeert Dorien Verloop – na het plotselinge overlijden van haar man en vader van haar twee kinderen – antwoord te vinden. Ze sprak met jongeren die één of beide ouders hebben verloren en met experts op het gebied van rouw, jongeren en puberteit. Dit boek biedt steun, herkenning en troost aan jongeren die een ouder hebben verloren.  Aan hun vrienden, familie, mentoren, leraren en anderen in hun omgeving biedt het boek handreikingen om deze jongeren te steunen in hun rouwproces.”

Bron: https://www.dorienverloop.nl/publicaties/

 

Boek met titel Niet alleen op de wereld van Dorien Verloop