Naar het buitenland voor je studie? Registreer dit dan in Osiris

Studenten Geesteswetenschappen

-- Dit bericht is alleen bedoeld voor studenten van de Faculteit Geesteswetenschappen. --

Ga je naar het buitenland voor je studie, maar niet via een exchange programma van de Universiteit Utrecht? Registreer dan je verblijf en de exacte data in Osiris. We kunnen je dan bereiken als er iets wijzigt in de reisadviezen van de Rijksoverheid.

Voorbeelden van een verblijf in het buitenland:

 • Summerschool
 • veldwerk
 • stage
 • als visiting student via de opleiding

Hoe moet je je registreren?

Je registreert je verblijf via het proces IO-UIT ANDERS in Osiris. Zorg dat je de juiste data van je studieverblijf vermeldt. De Universiteit Utrecht kan zo eenvoudig contact met je opnemen.

Wel of niet op reis?

De UU volgt het reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Je mag niet afreizen naar een regio waarvoor het ministerie van Buitenlandse Zaken een reisadvies met de classificatie van een oranje of rode kleurcode heeft afgegeven. Als de kleurcode rood of oranje is, wordt aan programma's en examencommissies geadviseerd  geen plannen goed te keuren, studiepunten toe te kennen of subsidies te verlenen voor studiegerelateerde activiteiten in deze regio's. Mocht er een uitzondering bij de kleurcode oranje toegekend zijn, dan krijg je hiervan een melding in Osiris en wordt hier rekening mee gehouden.

Als het reisadvies tijdens een verblijf verandert in de kleurcode oranje, zal er altijd contact worden opgenomen met de individuele student om de situatie af te stemmen en te kijken wat de opties zijn.

Houd bovendien rekening met de volgende punten:

 1. Check de reisadviezen van de overheid regelmatig.
 2. Wees je ervan bewust dat in verband met Corona een land extra eisen kan stellen aan je komst naar dat land, zelfs als het advies van de Nederlandse overheid groen of geel is.
 3. Kijk op https://students.uu.nl/corona/reizen-exchange voor nuttige informatie en tips, zoals het aanvragen van een uitzondering (dit geldt voor alle studenten die naar het buitenland gaan, ook als je geen exchange student bent)
 4. Voor praktische vragen over de registratie in Osiris IO-UIT ANDERS kun je terecht bij het Studiepunt Geesteswetenschappen

Kleurcodes

 • Heeft een land groene of gele kleurcode dan mag je vertrekken.
 • Heeft een land oranje kleurcode dan mag je niet afreizen, maar je mag een uitzondering aanvragen
 • Heeft een land een rode kleurcode, dan mag je niet weg.