6 augustus 2021

MyWorkPlace wordt SolisWorkspace vanaf 9 augustus

De wijziging van MyWorkPlace naar SolisWorkspace is tot nader order uitgesteld, omdat er nog een aantal technische zaken moet worden opgelost. Ook bij SolisWorkspace is 2FA nodig om in te loggen. De verandering is het gevolg van het samenbrengen van verschillende platforms op de UU die vergelijkbare functionaliteiten hebben en het verbeteren van de veiligheid.  

Wat moet je doen als SolisWorkspace er is? 

Er verandert niets aan de applicaties of het uiterlijk. Wat je wel moet weten:

  • In plaats van myworkplace.uu.nl, ga je straks naar https://solisworkspace.uu.nl. Deze nieuwe link (URL) moet je onthouden of ergens opslaan, bijvoorbeeld in je favorieten. Wanneer je na de overgang toch naar de oude link gaat, krijg je informatie over de nieuwe naam te zien.
  • Je hebt tijdens het inloggen voortaan twee-factor-authenticatie (2FA) nodig.

Waarom doen we dit?

Er zijn nu verschillende platformen waarop UU-applicaties worden aangeboden. MyWorkplace is hier één van, maar er zijn ook soortgelijke platformen met andere namen voor medewerkers. De locatie van de apparatuur en het beheer van deze platformen verschilt nu per platform. Om dit efficiënter in te richten en kosten te reduceren, wordt straks alles ondergebracht onder één naam: SolisWorkspace. Eerst wordt MyWorkplace overgezet, en later dit jaar de andere platformen. Ook maken we het nieuwe platform extra veilig door 2FA in te voeren.

Heb je vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op met de ICT Servicedesk.