MyWorkPlace wordt SolisWorkspace vanaf 15 november

Vanaf 15 november wordt MyWorkplace overgezet naar een nieuw platform: SolisWorkspace. De verandering is het gevolg van het samenbrengen van verschillende applicatieplatformen naar één nieuw centraal platform. Eerst wordt MyWorkplace overgezet naar het nieuwe platform, en later dit jaar de overige platformen RemoteApps en Remote.

Wat moet je vanaf 15 november doen?

Er verandert niets aan de applicaties of het uiterlijk. Wat je wel moet weten:

  • In plaats van myworkplace.uu.nl, ga je straks naar https://solisworkspace.uu.nl. Deze nieuwe link (URL) moet je onthouden of ergens opslaan, bijvoorbeeld in je favorieten. Wanneer je straks toch naar de oude link (myworkplace.uu.nl) gaat, wordt je automatisch doorgestuurd naar de nieuwe link.
  • Je hebt tijdens het inloggen voortaan twee-factor-authenticatie (2FA) nodig.

Waarom doen we dit?

Er zijn nu verschillende platformen waarop UU-applicaties worden aangeboden. MyWorkplace is hier één van, maar er zijn ook soortgelijke platformen met andere namen voor medewerkers. De locatie van de apparatuur en het beheer van deze platformen verschilt nu per platform. Om dit efficiënter in te richten en kosten te reduceren, wordt straks alles ondergebracht onder één naam: SolisWorkspace. Eerst wordt MyWorkplace overgezet, en later de andere platformen. Ook maken we het nieuwe platform extra veilig door 2FA in te voeren.

N.B. Deze aanpassing is eerder dit jaar in augustus gecommuniceerd: het is toen uitgesteld.

Heb je vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op met de ICT Servicedesk.