Studentensite

12 juni 2017

Move viert 100ste project in Utrecht

Negentien leerlingen uit groep 8 van de Aboe Daoedschool en vijf studenten van STUdance hebben gewandeld met ouderen van stichting Zorgtrecht. De wandeling was onderdeel van een project van Move, een stichting die kinderen laat ontdekken dat zij de wereld kunnen veranderen door hen te koppelen aan studenten. Samen bedenken zij een plan om hun buurt een boost te geven.

Madelein van der Ploeg, projectcoördinator van Move geeft aan dat het project een bijzondere betekenis heeft voor de stichting maar ook voor Utrecht zelf: “Dit is het 100ste project wat we in Utrecht hebben opgezet. Buurtfeesten, spelletjesmiddagen voor ouderen of vluchtelingen, afvalcampagnes en zelfs complete pleinschilderingen. Noem het maar op. We hebben met de kinderen en studenten de afgelopen jaren zo ontzettend veel in en voor deze stad gedaan”.

Move werd opgericht in 2008 door drie studenten van roeivereniging Orca, na een succesvol project met de naastgelegen basisschool. Madelein: “Een paar projecten in het bijzonder staan mij nog goed bij. Zo organiseerden studenten van TC de Uithof en kinderen van de Panda vorig jaar een spelletjesmiddag voor vluchtelingkinderen uit de noodopvang om hen welkom te heten in Kanaleneiland. De kinderen hadden aan alles gedacht, zelfs de uitnodigingen waren in het Nederlands, Engels en Arabisch, zodat iedereen het kon begrijpen. Elke keer weer gaan de studenten vol enthousiasme met de kinderen aan de slag. Je ziet de kinderen opleven als er naar hun ideeën wordt geluisterd en ze deze ook echt gaan realiseren. Niet alleen heel mooi om te zien, maar ook ontzettend goed voor hun zelfvertrouwen.”

Nu, inmiddels ruim 8 jaar later, is Move uitgegroeid tot een landelijke organisatie die actief is in acht studentensteden. Door het hele land zijn er al meer dan 250 projecten opgezet, die werden begeleid door dik 1.500 studenten en een belangrijke impact hebben gemaakt in het leven van ruim 6.000 kinderen. Om al deze projecten op te kunnen zetten, werkt Move samen met diverse partners, waaronder al een aantal jaar de Universiteit Utrecht. Bij Move krijgen studenten van de universiteit de kans zich naast hun studie ook in de praktijk te ontwikkelen. Door een financiële bijdrage maakt de universiteit dit mede mogelijk.

Heb je een vraag of opmerking over deze pagina? Laat het ons weten.