Microsoft Teams desktopapplicatie voor Linux wordt uitgefaseerd

De Teams desktopapplicatie voor Linux zal begin december worden uitgefaseerd door Microsoft. Als vervanger wordt sinds kort de Teams Progressive Web App (PWA) aangeboden.

De PWA beschikt over veel meer functionaliteiten dan de oude Linux desktopapplicatie en komt hierdoor dicht in de buurt bij de Windows desktopapplicatie. Functionaliteiten als virtueel je hand opsteken of het aanpassen van je achtergrond zijn voor Windows-gebruikers al langere tijd beschikbaar en dat geldt nu ook voor Linux-gebruikers. Microsoft geeft aan dat zij door middel van de PWA toekomstige nieuwe functionaliteiten voortaan veel eerder beschikbaar kunnen maken voor Linux-gebruikers.

Let op. Als de Teams PWA gedurende de dag niet intensief gebruikt wordt en alleen op de achtergrond openstaat, dan kan het voorkomen dat je vaker opnieuw moet inloggen in Teams. Bij de oude Teams desktopapplicatie was dit niet nodig. Als dit de gebruikerservaring verstoort dan is het alternatief om meer gebruik te gaan maken van de mobiele apps op smartphone of tablet.