23 november 2021

Met één klik op de knop vakken volgen aan meerdere universiteiten

Wil jij graag een vak volgen bij een andere universiteit, zonder al het papierwerk dat daarbij komt kijken? Kijk dan vanaf 23 november op EduXchange.nl en schrijf je met één klik op de knop in voor vakken van Eindhoven University of Technology (TU/e), Wageningen University & Research (WUR).

Via EduXchange wordt bovendien je behaalde resultaat automatisch aan je eigen onderwijsinstelling doorgegeven. De vakken op het platform zijn zo aangepast dat ze beter aansluiten op de verschillende periodes van de instellingen. Waar mogelijk is gekozen voor minder campus-gebonden contactmomenten.

Stel eenvoudig je eigen curriculum samen

Met EduXchange stel je gemakkelijk je eigen curriculum samen, over de grenzen van instellingen heen. Op dit moment kan jij als student van TU/e, WUR, UU kiezen uit een ruim aanbod van vakken. Dit aanbod bouwt de komende jaren verder uit.

Strategische alliantie

Het EduXchange platform wordt als eerste gebruikt door studenten van de alliantie TU/e, WUR, UU en UMC Utrecht en wordt daarna landelijk verder beschikbaar gesteld. Sinds 2019 werken deze instellingen samen in een strategische alliantie, met als motto challenging future generations. Jonge onderzoekers, docenten en studenten staan aan het roer en werken dwars door disciplines heen. De instellingen bundelen in de alliantie hun expertises om zo bij te dragen aan maatschappelijke transities op het gebied van gezondheid, voedsel, energie en duurzaamheid.