27 februari 2020

Met de trein of bus op uitwisseling? De Universiteit Utrecht betaalt

Ga je op uitwisseling naar een Europese universiteit in het academisch jaar 2020-2021? En lijkt het jou wel wat om gratis naar je bestemming te reizen? Goed nieuws! De Universiteit Utrecht stelt een groot aantal Travel Green Grants ter beschikking voor studenten die ervoor kiezen om met de bus of trein naar hun Europese gastuniversiteit te reizen.

De aanmeldperiode loopt van 1 april tot en met 30 april 2020. Klik hier voor meer informatie over de beurs en hoe je deze kunt aanvragen. Kan je wel wat hulp gebruiken bij het plannen van je trein- of busreis? De Green Office zette tips en trucs over trein- en busreizen voor je op een rijtje.

Over Travel Green Grant
De Universiteit Utrecht wil in 2030 CO₂-neutraal zijn. Als onderdeel hiervan wil zij het totale aantal vluchten in 2030 met de helft verminderd hebben ten opzichte van 2019. In 2018 werd 4% van de CO₂-voetafdruk van de UU veroorzaakt door vliegreizen van uitwisselingsstudenten. Met Travel Green Grant wil de UU studenten die over land willen reizen beter faciliteren door ze financieel tegemoet te komen.

Travel Green Grant is een initiatief van de International Offices en de Green Office van de Universiteit Utrecht. Voor meer informatie, ga naar uu.nl/travelgreengrant.

travel green grant