Merel Langelaar kijkt terug op mooie periode maar ambieert geen tweede termijn als vice-decaan onderwijs

In september 2019 is Merel Langelaar aangetreden als hoogleraar Policy and impact in veterinary medicine, een nieuw vorm te geven leerstoel binnen de faculteit, en als vice-decaan onderwijs. Het vice-decanaat is een rol die voor drie jaar vervuld wordt, met een eventuele verlenging met een tweede termijn van drie jaar. Merel heeft aangegeven geen tweede termijn in de rol van vice-decaan te ambiëren.

Als bestuurslid, verantwoordelijk voor het onderwijs, heeft zij met veel plezier gewerkt aan een grote hoeveelheid en diversiteit aan taken en projecten, waar de onderwijsvernieuwingsprojecten het grootste deel van uit maakten. Debbie Jaarsma: “Wij hebben als bestuur waardering voor de grote passie waarmee Merel zich heeft toegelegd op haar rol als vice-decaan. Op 8 februari vorig jaar startte de minor ‘Basics in Veterinary Medicine’, die studenten Animal Sciences van de Wageningen University & Research (WUR) voorbereidt op de masteropleiding Diergeneeskunde en daar heeft Merel een grote rol in gehad.” 

Merel blikt terug: “Ik heb de afgelopen jaren mijn tijd en energie voornamelijk in bestuurlijke taken gestoken. Het is goed om de komende periode meer invulling te gaan geven aan de leerstoel en het vice-decanaat los te laten. Afscheid nemen van een mooie periode doet natuurlijk altijd een beetje pijn, zeker omdat ik de mensen zal missen met wie ik dit alles samen heb gedaan. Maar die kom ik natuurlijk vanuit mijn hoogleraarschap ook nog tegen. Voor mezelf ben ik vooral benieuwd hoe ik eind van dit jaar terug zal kijken en wat er dan op mijn pad gekomen is. Daar zie ik naar uit.” 

Het bestuur gaat zich beraden op de opvolging van de vice-decaan onderwijs.