Meld je aan voor gebruikerstest van het nieuwe LMS

Het duurt nog even, maar de UU krijgt een nieuw Learning Management Systeem (LMS). De overeenkomst met de leverancier van Blackboard loopt in 2025 af en de huidige versie van Blackboard, die de UU nu gebruikt, is verouderd. Daarom start de UU een Europese aanbestedingsprocedure om tot een opvolger van het huidige Blackboard te komen.

Een nieuw LMS heeft impact op het onderwijs. Tegelijkertijd biedt het toekomstige LMS ook veel kansen: hogere gebruiksvriendelijkheid, nieuwe functionaliteiten en een beter en moderner systeem. Om te komen tot een nieuw LMS gaan we niet over een nacht ijs. Er wordt een zorgvuldig traject doorlopen, waarin wensen en eisen van de gebruikers een cruciale rol spelen. We kiezen uiteindelijk voor de leverancier die het beste voldoet aan onze wensen en eisen.

Testen op gebruiksvriendelijkheid

Een belangrijk onderdeel van het traject zijn de gebruikerstesten, waar studenten, docenten, key-users en beheerders de verschillende LMS’en beoordelen op gebruiksvriendelijkheid. Wil jij invloed uitoefenen op de keuze van het LMS waar je in de nabije toekomst mee gaat werken? Meld je dan aan voor de gebruikerstest in januari 2024. Per faculteit hebben we vier studenten nodig die beide testdagen aanwezig zijn. Zij ontvangen elk een cadeaubon t.w.v. € 100. Meld je snel aan!

• Wanneer: dinsdag 16 januari en woensdag 17 januari van 13:00 tot 17:00, voor een inlooplunch vanaf 12:30 wordt gezorgd.
  • Waar: Bestuursgebouw, Utrecht Science Park
  • Wat: Je test de LMS’en van de verschillende leveranciers op gebruiksvriendelijkheid door het geven van punten

Voorwaarde: Je bent beide testdagen aanwezig. Voor een eerlijke beoordeling is het belangrijk dat alle systemen door hetzelfde gebruikspanel worden beoordeeld. Het kan zo zijn dat n.a.v. de feedback van de gebruikers een leverancier de inschrijving wijzigt. We leggen deze wijziging dan via de mail voor aan de gebruikers en dan moeten zij aangeven of ze n.a.v. die wijziging nog iets zouden willen veranderen aan hun beoordeling. Daar vragen we dus ook commitment voor.

Aanmelden kan tot 15 november 2023 bij de contactpersoon van je faculteit:

• Faculteit Bètawetenschappen: Voldoende deelnemers - aanmelding gesloten
  • Faculteit Geesteswetenschappen: Voldoende deelnemers - aanmelding gesloten