Meld je aan voor de Studentendenktank van de Universiteit Utrecht!

Wil jij bijdragen aan de verbetering van jouw onderwijs? Wil je meer te weten komen over onderwijsinnovatie? En over wat zich achter de schermen van de organisatie van het onderwijs afspeelt? Meld je dan nu aan voor de Studentendenktank van de Universiteit Utrecht!

Binnen de Universiteit Utrecht zijn we continu bezig met het vernieuwen en verbeteren van het onderwijs. De input van studenten is hiervoor van wezenlijk belang: het onderwijs is ten slotte vóór de student. Met dit in het achterhoofd is de Studentendenktank opgezet. 

In de Studentendenktank denk je samen met een kleine groep van ongeveer vijftien studenten mee over het onderwijs van de toekomst. De denktank bestaat uit vijf bijeenkomsten (tussen maart en juli 2023), waarbij in elke bijeenkomst steeds één onderwijsproject centraal staat. Tijdens elke sessie word je door een expert eerst voorzien van de achtergrond en context van het project. Vervolgens kan je aan de hand van groepsopdrachten gerichte en waardevolle input te leveren op dit project. Deze input zal ook daadwerkelijk meegenomen worden in de verdere uitvoering van de onderwijsprojecten. Op deze manier krijg je de kans om écht invloed uit te oefenen op de ontwikkeling van het onderwijs aan deze universiteit. 

De projecten die jaar behandeld zullen worden, zijn onder andere: 

Wat levert het je op?
Deelname aan de denktank levert je meer kennis op over wat er ‘achter de schermen’ gebeurt op het gebied van de organisatie en ontwikkeling van het onderwijs. Daarnaast biedt deelname je de mogelijkheid om je netwerk uit te breiden en om vaardigheden op te doen zoals samenwerken, discussiëren, brainstormen, adviseren en organiseren. Bovendien kan je je deelname aan de denktank vermelden als extra-curriculaire activiteit op LinkedIn en je cv.

Meld je aan vóór woensdag 8 februari, door een e-mail met cv en motivatie te sturen naar: a.y.dejong@uu.nl. Je hoort voor 15 februari of je geselecteerd bent voor de denktank! 

De denktank wordt georganiseerd door het Centre for Academic Teaching and Learning.