25 oktober 2018

Meld je aan voor de Student Research Conference op 9 november

Op vrijdag 9 november 2018 vindt de jaarlijkse Student Research Conference (SRC) plaats, dit jaar aan het Leiden University College in Den Haag. De SRC is een conferentie die wordt georganiseerd om het belang van onderzoek als onderdeel van een wetenschappelijke opleiding te benadrukken en om jonge wetenschappers hier in een vroeg stadium bij te betrekken.

Een beoordelingscommissie bestaande uit wetenschappelijke experts, heeft uit de vele inzendingen van studenten van Nederlandse en Vlaamse universiteiten en hogescholen in totaal 55 bacheloronderzoeken geselecteerd. Vijf inzendingen van de Universiteit Utrecht zijn geselecteerd voor een workshop- of een posterpresentatie. Zie onder voor een lijst van de geselecteerde Utrechtse studenten.De beoordelingscommissie die de 55 papers heeft geselecteerd, let op de kwaliteit van het onderzoek, maatschappelijke relevantie en de originaliteit. De geselecteerde papers worden allemaal via een workshop of poster gepresenteerd op de conferentie zelf en worden gepubliceerd in het e-journal SURE. Deelname aan de SRC kan dus leiden tot een door hoogleraren gereviewd paper dat gepubliceerd wordt en publiek beschikbaar voor een grote doelgroep. Dat maakt deelname voor studenten tot een unieke kans.

Een jury bezoekt tijdens de SRC alle workshop- en posterpresentaties en kiest ten eerste per categorie de winnaar van de hoofdprijs van €1.000. De categorieën zijn 'Humanities and Law', 'Natural and Biomedical Sciences', ‘Economics and Social Sciences' en 'Applied Sciences'. Daarnaast wordt per categorie een publieksprijs van €750 toegekend: per categorie geven de student met het beste onderzoek, de student met de beste beschrijving van de maatschappelijke impact van het onderzoek, de beste presentator en de beste poster een pitch over de maatschappelijke impact van hun onderzoek. Het publiek bepaalt op basis daarvan de winnaar van de publieksprijs. Ten slotte is er een prijs van €500 voor de beste posterpresentatie waar alle studenten met een poster kans op maken.

Aanmelden voor deze interessante conferentie kan hier.

Geselecteerde studenten van de Universiteit Utrecht, SRC 2018

Geselecteerd voor workshop:

• Jan Verburg: Natural killer cell granzyme M may target cytomegaloviral pp71 to restore cGAS-STING-mediated innate interferon-β immune response.
  • Marije Sluiskes: Discovering the Core of the Russian Interbank Market.
  • Elvire Landstra: Bringer of Death: Explaining the Severity of the Black Death in Medieval England.

Geselecteerd voor poster:

• Achim Byl: A Semi-Analytical Solution to the Schrödinger Equation with Gaussian Well.
  • Fiore Schuthof: Empty Promises in Post-Apartheid South Africa: The inability of the labor and tenure legislation to protect South African farmwomen.