Meld je aan bij de University Pioneers community

Geillustreerde afbeelding van een man en een vrouw in een toren. De vrouw kijkt door een verrekijker en aan de toren hangt een wimpel met 'UP Community' erop.

Eerste-generatie-studenten zijn pioniers. Op eigen houtje overbruggen ze kloven en brengen daarbij werelden samen. University Pioneers Community is bedoeld voor studenten die als één van de eersten uit hun gezin gaan studeren.

De typische eerste-generatie-student bestaat niet. Om die reden lanceren wij UP-Community. Voor en door personen die eerste-generatie-student zijn of zijn geweest met aanbod dat oog heeft voor de diversiteit onder eerste-generatie-studenten.

Studenten hebben de regie

Iedereen is anders en heeft andere behoeftes. Eerste-generatie-studenten kunnen zelf kiezen van welk aanbod ze wel of niet gebruik willen maken. Zo kan je een mentor krijgen, maar ook alleen aanwezig zijn bij de activiteiten. Niets is verplicht. Je wordt geen deelnemer, maar lid van de community.  Wij bieden je het netwerk en de ontwikkelkansen. Ook maken we de ongeschreven regels die vaak onbedoeld heersen op de universiteit zichtbaar. Zo kan ook jij het meeste uit jouw studietijd halen. Verder goed om te weten:

  • Lidmaatschap is gratis
  • Het is niet verplicht om aanwezig te zijn
  • Het lidmaatschap bij UP is prima te combineren met lidmaatschap bij een student- of studievereniging

Schrijf je in voor UP

Financiële ondersteuning

Sinds dit jaar is het Eerste Generatie Fonds ook open voor aanvragen. Hier kunnen eerste-generatie-studenten een beroep op doen wanneer ze bijvoorbeeld geld nodig hebben voor een studiereis, laptop of studieboeken. Aanvragen kan vrij gemakkelijk op de website van het fonds. Wil je op de hoogte blijven van UP? Aanmelden voor de nieuwsbrief kan ook via de website.