16 oktober 2017

Aftrap Honoursprogramma GHIS

Masterprogramma Honours College erg populair

HonoursCollege_2okt

Op 2 oktober vond de kick-off van het Honours programma Graduate Honours Interdisciplinary Seminars (GHIS) 2017-2018 plaats. Dit interdisciplinaire masterprogramma van het Honours College is toegankelijk voor alle studenten van de Universiteit Utrecht en heeft tot doel om maatschappelijke onderwerpen vanuit een breed onderzoeksperspectief te benaderen. Dit jaar starten er 48 masterstudenten van verschillende faculteiten aan het GHIS-programma.

Het Honours College van de Universiteit Utrecht biedt onderwijs op zowel bachelor- als masterniveau dat extra uitdagend en zowel verbredend als verdiepend is. De studenten ontwikkelen zich hierdoor tot betrokken en kritische academici die in staat zijn complexe vraagstukken vanuit meerdere perspectieven te benaderen en toe te werken naar hanteerbare oplossingen.

Ongekend veel aanmeldingen

Michael Burke, Honours Dean: ‘Er waren ongekend veel aanmeldingen dit jaar voor de programma’s van het Honours College. We hebben meer dan 60% van de studenten moeten afwijzen. Niet omdat ze niet geschikt waren, maar omdat we simpelweg geen plek hadden. Het GHIS-programma hebben we stevig uitgebreid om in ieder geval een deel van de aanmeldingen op te kunnen vangen. Daarnaast werken we ook aan het ontwikkelen van nieuwe interdisciplinaire honourstrajecten, zodat we gemotiveerde studenten kunnen bieden wat ze nodig hebben.’

Biertje met de decaan

De kick-off op maandagavond 2 oktober had vooral tot doel dat studenten van GHIS elkaar beter leren kennen en een beter beeld krijgen bij interdisciplinair onderwijs. Na een formele aftrap door Michael Burke, werden de deelnemers uitgedaagd om de juiste student met de juiste master te matchen: wie studeert nu eigenlijk wat en kun je dit aan iemand zien? Dit leidde tot veel hilariteit. Daarna vertelden de studenten aan elkaar wat hen in het dagelijks leven inspiratie geeft. Er werd hartelijk gelachen toen een student met een langspeelplaat van de Beatles onder zijn arm binnen kwam. Dat er een goede start gemaakt was met het vormen van een honourscommunity bleek wel uit het feit dat de meesten uit de groep nog mee gingen naar de kroeg om daar samen met de decaan een biertje te drinken op een succesvol GHIS-jaar.

HonoursCollege_2okt