Maak kennis met de Utrecht Law Clinic!

Ben jij maatschappelijk betrokken, met passie voor het recht en gemotiveerd? Op zoek naar praktijkervaring met echte juridische kwesties? Dan is de Utrecht Law Clinic iets voor jou! Of overweeg je al om te solliciteren, maar heb je vragen? Hoe is het bijvoorbeeld om fellow te zijn? Wat leer je precies? Is het te combineren met een stage? Welke rechtsgebieden passeren de revue?

Op 1 juni (16:00-17:00) organiseert de Law Clinic een online Q&A sessie waarin ervaringen door huidige fellows worden gedeeld en jij een antwoord op jouw vragen kan krijgen. Aanmelden kan tot 29 mei.

Over de Utrecht Law Clinic

Als rechtenstudent doe je in de Utrecht Law Clinic waardevolle praktijkervaring op, die je carrièreperspectieven vergroot en je maatschappelijke betrokkenheid versterkt. Als je wordt geselecteerd om deel te nemen aan de Utrecht Law Clinic, dan verbind jij je voor één studiejaar aan de clinic als fellow. Als fellow zal je meerdere malen onder begeleiding van een advocaat een juridisch advies uitbrengen aan een cliënt. Het Fellow programma van de Utrecht Law Clinic bestaat voor studenten uit twee onderdelen: de Law Clinic Training en de juridische advisering. Studenten die deelnemen aan de Law Clinic, de fellows, volgen het 'Fellow Programma'. Dit programma traint jouw juridische vaardigheden op diverse gebieden (zoals adviesvaardigheden, het cliëntgesprek, omgang met cliënten en andere rechtshulpverleners, commerciële vaardigheden, tuchtrecht). 

Meer informatie over de Clinic en de sollicitatieprocedure kun je vinden op de website van de Utrecht Law Clinic.

Aanmelden voor de Q & A

Registratie vooraf is verplicht. Aanmelden kan tot 29 mei door een mail te sturen naar lawclinic@uu.nl