12 juni 2019

Leo Meijlerprijs 2019 voor beste scriptie veiligheid geneesmiddelen

Het Nederlandse Bijwerkingen Fonds reikt jaarlijks de Leo Meijler prijs uit. Met deze prijs wil het fonds de aandacht bij studenten voor geneesmiddelenveiligheid, in het bijzonder het optreden van bijwerkingen, stimuleren. De prijs wordt uitgereikt aan een student Geneeskunde, Farmacie of Gezondheidswetenschappen, die naar het oordeel van het Nederlands Bijwerkingen Fonds de beste scriptie of het beste gepubliceerde artikel heeft geschreven op het terrein van de veiligheid van geneesmiddelen.

De prijs is vernoemd naar prof.dr. Leo Meijler, die in 1951 met zijn boek “Schadelijke nevenwerkingen van geneesmiddelen” al aandacht vroeg voor een evenwichtige beoordeling van werking en bijwerkingen van geneesmiddelen. De prijs, bestaande uit een geldbedrag en een keramiek kunstwerk, zal naar alle waarschijnlijkheid begin 2020 worden uitgereikt.

Studenten die voor de Leo Meijlerprijs 2019 in aanmerkingen wensen te komen, kunnen hun scriptie of artikel voor 1 oktober 2019 inzenden aan prof.dr. E.P. van Puijenbroek, p/a Nederlandse Bijwerkingen Fonds, Goudsbloemvallei 7, 5237 MH ’s-Hertogenbosch of mailen naar e.vanpuijenbroek@lareb.nl.