29 januari 2020

KonJoin: een nieuw online platform voor het vinden van een leuke stageplaats

Konjoin is een nieuw online platform waarop onderzoekers en artsen gemakkelijk onderzoek en stageprojecten kunnen delen met studenten. Het platform is onlangs gelanceerd binnen het UMC Utrecht. Het platform bevordert de zichtbaarheid van onderzoekers, artsen en stagemogelijkheden, geeft onderzoekers en artsen mogelijkheden om de juiste studenten te werven, en maakt het voor studenten makkelijker om een interessante stageplek te vinden.

KonJoin richt zich op alle typen stages en is bedoeld voor studenten van al onze opleidingen (Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen, Klinische Gezondheidswetenschappen) op bachelor, master en (post-)PhD niveau. Artsen en onderzoekers kunnen hun stageprojecten indienen en inzichtelijk maken, waarop studenten kunnen reageren. Ook kunnen studenten en (arts-)onderzoekers zoeken op elkaars profiel. Studenten kunnen hun eigen interessegebieden kenbaar maken om zichzelf te profileren. Konjoin heeft geavanceerde zoekfuncties en heeft een engine waarmee studenten makkelijk kunnen worden gekoppeld aan artsen, onderzoekers of projecten op basis van ingevulde interesses en keywords. Inloggen gaat gemakkelijk via het Solis account.

KonJoin is dus een plek waar studenten en (arts-)onderzoekers bij elkaar worden gebracht. Later wordt het platform universiteitsbreed en stimuleert daardoor ook interdisciplinair onderzoek.

Drie alumni van de opleiding Informatica, Universiteit Utrecht, hebben het platform ontwikkeld, samen met Educate-it, onderzoekers en studenten, onder andere van de Apollo Society Utrecht. Het concept wordt doorlopend verbeterd en staat open voor feedback.

Teaching Science

Het KonJoin platform valt binnen de onderwijsstrategie Fit for the Future, in het bijzonder het thema Teaching Science. Dit thema stimuleert bij studenten de wetenschappelijke vorming en het aanleren van een academische grondhouding.

Meer informatie

Niels Bovenschen, universitair hoofddocent, afdeling Pathologie, is initiatiefnemer van dit project om onderzoekers en studenten dichter bij elkaar te brengen.

Bekijk het platform https://uu.konjoin.nl en onderstaande video waarin een korte toelichting wordt gegeven.