Kom jij stage lopen bij TerInfo?

Wat doet TerInfo?

TerInfo is een interdisciplinair universitair project dat is opgericht door prof. dr. Beatrice de Graaf. UU-experts vanuit Geschiedenis, Informatiewetenschappen, Onderwijskunde, Religiewetenschappen, Psychologie, Rechtsgeleerdheid, Pedagogiek en Bestuurskunde zijn betrokken bij het project.

• TerInfo helpt docenten in het po, vo en mbo met het in de klas bespreekbaar maken van terrorisme, politiek geweld en grote, disruptieve gebeurtenissen. Leerlingen leren via TerInfo om actuele gebeurtenissen in een historische context te plaatsen.
  • Met TerInfo willen we de weerbaarheid van kinderen en jongeren verhogen tegen extremisme, terrorisme en radicalisering.
  • Dankzij TerInfo kunnen gevoelige thema’s op een verbindende manier worden besproken, waarbij er aandacht is voor meerdere perspectieven. • TerInfo leert leerlingen om kritisch (media)berichtgeving over terrorisme te duiden.

TerInfo biedt één parttime stageplaats voor een (bij voorkeur master-)student op het snijvlak van geschiedenis, religiewetenschappen, onderwijskunde, pedagogiek, psychologie, communicatie of bestuurskunde. Als stagiair help je op verschillende manieren mee aan de verdere ontwikkeling van het kennisplatform.

Interesse? Stuur dan je CV en motivatiebrief (maximaal 1 A4) naar ter-info@uu.nl. De deadline voor de aanmelding is 4 december 2023. De sollicitatiegesprekken vinden in de week van 11 december plaats. Een schrijfopdracht kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Stage vacature op TerInfo