15 juli 2019

Co-creëer een Augmented Reality app voor Utrechts Tijdmachine

Keuzecursus Living Pasts over De Neude

Altijd al de rijke geschiedenis van Utrecht willen ontdekken aan de hand van ruwe historische gegevens? Dan is de praktijkgerichte keuzecursus Living pasts misschien wat voor je.

Je combineert historische, architectonische en maatschappelijke gegevens om een augmented reality (AR) applicatie voor de stad Utrecht te ontwerpen. Daarbij leer je over de disciplinaire grenzen heen samenwerken, neem je je eigen leerproces in eigen hand en beoordeel je experimenteel de toegevoegde waarde van nieuwe media en ICT. Zie voor meer informatie en inschrijven de Cursusplanner. Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar livingpasts@uu.nl.

Onderzoek naar De Neude

Dit najaar staat het verhaal van De Neude, een van de oudste centrale pleinen van Utrecht, centraal. Afhankelijk van de voorkeuren en disciplines van je team zoom je in op de historische gebeurtenissen, sociale dynamiek, aardse samples, gekoppelde data-architecturen en zelfs gametechnologie om alle bevindingen van je team te visualiseren. Je werkt met de beste beschikbare gegevens uit de Utrechtse archieven en werkt samen met wetenschappers, data & heritage experts en coaches.

Utrechtse Tijdmachine

Het prototype van je team wordt, na vertaling in een product, onderdeel van de Utrechtse Tijdmachine, een project dat de rijke geschiedenis van Utrecht zichtbaar, voelbaar en deelbaar moet maken.

Multidicisplinaire cursus voor 2e-jaars en 3e-jaars Bachelorstudenten

De cursus wordt gegeven door docenten van de faculteiten Wetenschappen, Geesteswetenschappen, Geowetenschappen, Sociale Wetenschappen en de Hogeschool Utrecht. Professionals van de gemeente Utrecht, het archief en de universiteitsbibliotheek ondersteunen je onderzoek. ICT-experts helpen je bij het vertalen van de resultaten naar een AR-app.

Cursus Living Pasts