14 februari 2020

Kennisclips Auteursrechten

In je studie zijn er verschillende situaties denkbaar waarin je gebruik wilt maken van afbeeldingen of andere materialen die iemand anders heeft gemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iets eenvoudigs als een afbeelding in een powerpoint presentatie. Maar wat mag hierbij eigenlijk wel of niet? Eveline Bannink (UMC Utrecht) en Marjan Groenouwe (Universiteitsbibliotheek UU) hebben twee kennisclips over dit onderwerp ontwikkeld. De eerste kennisclip behandelt Auteursrecht en onderwijsexceptie in het algemeen. De tweede kennisclip biedt praktische tips voor hergebruik van afbeeldingen in het (bio)medisch onderwijs. De clips zijn in eerste instantie bedoeld voor docenten, maar ook voor jou als student bevat het nuttige informatie!

Met je UMC-account kun je de kennisclips vinden via deze link:

Heb je geen UMC-account, maar wel een Solis-account? Vanuit de Universiteit Utrecht kun je de beide kennisclips vinden op Lecturenet via deze links: